آرایش الکتروپمپ ها در بوستر پمپ

مقدمه

در این مقاله از نافکو به  آرایش و نحوه قرار گیری الکترو پمپ ها خواهیم پرداخت، یعنی اینکه در بحث پمپاژ یا باید پمپ ها را بنا به استفاده ی کاربری، بصورت موازی (کنار هم) نصب کرد که مکش آنها از یکجا می باشد یا بصورت سری میتوان نصب کرد که در ادامه توضیح کاملی را ارائه می دهیم، در واقع میزان مصرف فضای کاربری و ظرفیت مورد نیاز، نحوه قرار گیری پمپ ها کنار هم را مشخص می کند، زیرا یک پمپ ممکن است به تنهایی نتواند دقیقا نیاز مصرف کننده را تامین کند.

انواع آرایش پمپ ها

بعنوان یک قاعده ی کلی، پمپ ها را یا بصورت موازی و یا بصورت سری نصب می کنند که در ادامه بصورت کامل به آن می پردازیم.

آرایش و نصب پمپ ها بصورت موازی

اگر پمپ ها را بصورت موازی نصب شوند، در اینصورت دبی (debi) پمپ ها جمع میشوند و هد (ارتفاع) یکسان است، پس به منظور افزایش دبی، پمپ ها باید بصورت موازی نصب گردند، زمانی که نیاز به تغییراتی در میزان آبدهی باشد از روش موازی میتوان استفاده کرد، بعنوان مثال اگر زمانی که از یک تیپ مشخصی از یک پمپ استفاده شود و این پمپ نتواند میزان آبدهی مورد نظر را برآورده کند، می توان از سایر پمپ ها در کنار این پمپ بصورت موازی استفاده شود تا به آبدهی موردنظر دست پیدا کنیم.

آرایش الکتروپمپ ها بصورت موازی | نافکو

در شکل بالا همانطور که مشاهده می کنید، سه پمپ بصورت موازی کنار هم نصب شده اند (تعداد پمپ بسته به نیاز مصرف کننده می باشد، پس بیشتر از دو یا سه پمپ هم میتواند باشد) که مکش آنها از یک قسمت تزریق شده و هد آنها باید برابر باشد، پس در پمپ های موازی خواهیم داشت:

Htot = h1 = h2 = hn

اتفاقی که در دبی خواهد افتاد این است که دبی ها با هم جمع می شوند:

Qtot = q1 + q2 + qn

پس هر تعدادی پمپ وجود داشته باشد، دبی آنها میتواند جمع شود، در واقع این خاصیت نصب الکتروپمپ ها بصورت موازی است، پس در نتیجه هدف رسیدن به دبی بیشتر در هد ثابت پمپ است.

آرایش الکتروپمپ ها بصورت موازی | نافکو

جهت سفارش تولید، نصب و راه اندازی انواع بوستر پمپ و پمپ با تیم طراحی و مشاوره نافکو در تماس باشد

آرایش و نصب پمپ ها بصورت سری

دلیل نصب بصورت سری این است که آبدهی (دبی) یکسان بوده و هد (head) ها جمع میشوند، پس به منظور افزایش هد، پمپ ها باید بصورت سری نصب شوند. هر زمانی که نیاز به تغییرات در میزان هد پمپ بوجود آمد از این روش استفاده می شود، یعنی پمپ ها را بصورت سری نصب نصب می کنند، بعنوان مثال زمانی که از یک تیپ مشخصی از یک پمپ استفاده شود و این پمپ نتواند میزان هد مورد نظر سیستم را برآورده کند، میتوان از پمپ های دیگری در کنار این پمپ بصورت سری استفاده کرد تا به هد  مورد نظر رسید، پس در پمپ های سری خواهیم داشت:

Qtot = q1 = q2 = qn

دقت کنید که در این روش هد (head) ها را جمع خواهیم کرد:

Htot + h1 + h2 + hn

آرایش الکتروپمپ ها بصورت سری | نافکو

نصب پمپ ها بصورت سری

نصب پمپ ها بصورت سری | نافکو

نکته: دقت کنید که خروجی پمپ اول در واقع برابر با مکش پمپ دوم است که دبی آنها با هم برابر می باشد اما هد در این وضیعت میتواند متغیر باشد که در نهایت جمع هد این دو پمپ برابر با هد خروجی است.

پیشنهاد مطالعه: شرح کامل کوپلینگ الکتروپمپ

نتیجه گیری

پس در نتیجه متوجه شدیم که بصورت کلی دو روش نصب الکتروپمپ ها وجود دارد مدل موازی و مدل سری، که به منظور رسیدن به هد بیشتر در دبی ثابت، باید پمپ ها را بصورت سری نصب کرد و برای افزایش دبی پمپ ها را بصورت موازی نصب می کنند و همین آرایش (نحوه قرار گیری) در بوستر پمپ ها نیز رعایت میشود.

حوزه فعالیت هایپر صنعت نافکو، طراحی و تولید انواع بوستر پمپ و پمپ های صنعتی اعم از فشار قوی، گریز از مرکز و شناورها می باشد. نافکو در طی این سال ها کوشیده که با استفاده از متخصصین توانمند در حوزه بوستر پمپ به ارائه بهترین خدمات به کارفرمایان و مشتریان خود بپردازد.

سوالات متداول

آرایش پمپ ها بطور کلی به دو شکل موازی و سری صورت می گیرد.

در هر مکانی که به دبی بیشتری نیاز باشد، مانند پمپ های سیرکوله در موتورخانه ها، پمپ های فاضلابی و…

در مکان هایی که در آبرسانی، بیش از یک پمپ نیاز بوده و یا حساسیت در آن بالا باشد.

خیر – باید از یکسری برندهای مخصوص پمپ های سری استفاده کرد، اما این نکته را باید در نظر گرفت که پمپ های طبقاتی می توانند بعنوان پمپ اول مورد استفاده قرار گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه